На 8 юли 2017 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи Света Литургия в новопостроения храм "Св. вмчк Димитър", намиращ се в село Ловец. В съслужение с Архиерея бяха ст. ик. Славчо Проданов – архиерейски наместник на Търговищка духовна околия, прот. Бисер Христов – председател на църковното настоятелство при храма, прот. Димитър Байков и дякон Любомир Георгиев.

 На празничната богослужба присъстваха голям брой жители на селото, които с неуморен труд и постоянство, в продължение на 15 години подпомагат построяването на благолепния храм посветен на свети великомъченик Димитър Солунски. Сред присъстващите бяха и г-н Митко Стайков – областен управител на Област Търговище, г-жа Рая Матева – зам.-кмет на Община Търговище и г-н Димитър Алексиев – кмет на с. Ловец.

 В словото си митрополит Йоан обясни чина за освещаване на храм и причината за вграждане мощи на светци просияли с мъченически венец в светия Престол, и благопожела на всички здраве, сили и добър успех.

         

 

Нагоре