Предпразнично вече излязоха от печат новите броеве на списанията „Камбанка” и „Амвон”. В детско списание „Камбанка” преимуществено са публикувани разкази и приказки посветени и вдъхновени от празника Рождество Христово. Повечето от тях са на български автори и са богато илюстрирани. Представено е житието на св. Василий Велики в картинки. Поместена е информация за църковния празник - Сретение Господне. Библейските разкази са посветени на десетте Божии заповеди и Христовата притча за талантите.

 Малките читатели са изправени пред редица предизвикателства: сами да направят коледна украса, да приготвят медена питка, чрез лабиринт да намерят пътят на св. Богородица и Йосиф с Младенеца до Йерусалимския храм за да бъде посветен на Бога в 40 ден. В рубриките „Знаете ли че:” децата ще разберат повече за Кападокия, а в „Светли имена” ще се запознаят с живота на писателя Георги Райчев. На страниците на списанието могат да научат молитвата за рожден ден, да получат отговор на въпроса: може ли Бог да прости всичко? Малчуганите ги очаква оцветяване на картинки, откриване на разлики, интересни мисловни задачи и занимателни игри.

 В новият брой на списание „Амвон” може да прочетете следните материали: „Рождество Христово: неудобните въпроси на скептика”, „Когато никой не може да ти отнеме радостта” от Джон Капсанис, „Страхът Господен начало на премъдростта” от архимандрит Клеопа Илие, „Подготовка за причастие и Божествена литургия” от протоиерей Атанасий Гикас, „Постоянните грехове – как да разплетем кълбото?” от протоиерей Димитрий Климов, „Как да се борим със злото” от Сръбски патриарх Павле, „Непослушанието е пречка за любовта” от игумен Нектарий Морозов, „Молитвата” от иконом Дончо Александров, „Комплексът за вина” с автор свещеник Ясен Шинев, „Метеора – между небето и земята” от Валерий Андонов, „Монашеската келия арена за подвижническа борба или място за среща с Бога” от игумена на манастира Симонопетра – архимандрит Елисей, „Проверка за смирение – обиди и нападки” от архимандрит Андрей Конанос, „Десет факта за космоса и вярата”.

 В останалите теми са засегнати лични преживявания на хора намерили православната вяра и богословски размисли.

 Списанията се издават с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан от енорията при храм „Св. Атанасий” град Варна. Разпространяват се безплатно.

         

 

Нагоре