В деня на национален траур в памет на жертвите от експлозията в село Хитрино, протосингелът на Варненска и Великопреславска св. митрополия ст. ик. Димитър Стоев посети кризисния център в град Шумен и се срещна с областния управител на Област Шумен г-жа Донка Иванова.

 Съболезнователни писма от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан бяха предадени на кмета на с. Хитрино Нуридин Исмаил, на кмета на Община Шумен г-н Любомир Христов и на областния управител на Област Шумен г-жа Донка Иванова. Архиереят изразява огромното си съжаление, че поради ангажираност в заседанията от зимната сесия на Св. Синод на БПЦ не може лично да посети пострадалия район, но макар и от разстояние непрекъснато се информира за ситуацията и е готов да помогне с всички възможни ресурси. Упълномощен от него представител обсъди с Областния управител нуждите на пострадалите и с какво би могла да съдейства Варненска и Великопреславска митрополия за преодоляване на кризисната ситуация.

 Варненският митрополит отправя призив към духовенството и всички християни да проявят милосърдие и да се включат активно във всички доброволчески инициативи в помощ на пострадалите.

         

 

Нагоре