На 27 октомври 2016 г. в сградата на Градска художествена галерия - гр. Варна Негово Величество Симеон Саксгобурготски представи автобиографичната си книга "Симеон II. Една необикновена съдба".

 След София, Париж, Брюксел и Истанбул, е ред на варненската публика да научи повече за жизнения път на Симеон II - за детството му, за времето, в което е живял далеч от родината си, но е бил емоционално свързан с нея. Изданието разкрива напълно непознати досега факти и повдига завесата за тайни, които са били встрани от общественото внимание. Събитията са разказани от първо лице и носят емоционалния заряд на преживяното, но едновременно с това и голяма доза реализъм. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари, които са ценен принос към съвременната ни история.

Книгата бе представена в присъствието на Негово Величество Симеон Сакскобургготски, Нейно Величество Маргарита Гомес-Асебо и Сахуела Саксгобурготска, Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан и историка Людмил Станчев.

На 28 октомври 2016 г. царското семейство посети сградата на Варненска и Великопреславска света митрополия по покана на Негово Високопреосвещенство.

         

 

Нагоре