Вече е факт новия брой на детско списание „Камбанка”. Началната страница е посветена на предстоящият празник Покров Богородичен.

Представено в картинки е житието на св. Климент Охридски. Библейският  разказ ще отведе децата на пътешествие с Моисей и еврейския народ през пустинята.

В списанието най – малките читатели ще намерят богато илюстрирани приказки и разкази, както и занимателни игри. Изправени са пред редица предизвикателства: сами да направят птици от есенни листа, да сготвят гювече „Хитър Петър”, чрез лабиринт да намерят верния път по който е минал св. Климент от Плиска до Охрид. В рубриките „Знаете ли че:” децата ще разберат повече за манастира „Св. Пантелеймон” в Охрид построен от св. Климент, а в „Светли имена” ще се запознаят с живота и делото на екзарх Антим I. На страниците на списанието могат да научат молитвата „Светий Боже” със съответните обяснения за нея, както и защо християните постят всяка сряда и петък. Малчуганите ги очаква оцветяване на картинки, откриване на разлики, решаване на кръстословица и много интересни мисловни задачи.

Детско списание „Камбанка” се издава с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан  от енорията при храм „Св. Атанасий” град Варна.Разпространява се безплатно.

         

 

Нагоре