На 17 февруари 2016 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в дом за стари хора "Гергана" бе осветен новооткрития параклис, който ще носи името "Света Богородица Геронтиса"( Старица ).

Водосвет отслужиха ик. Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия, ик. Василий Шаган - председател на църковното настоятелство при храм "Св.Николай" и дякон Любомир Георгиев.

Молитвено участие взеха г-н Филип Щерев - управител на дома и представители на администрацията.

От 2012 г. група християни от енорията на храм „Св. Николай Чудотворец” посещават по програма, подкрепена от Община Варна, социални домове в града.

Всяка сряда от 10:30 ч. се посещава Дома за стари хора „Гергана”. Там се провежда среща-беседа на чай и сладки, на която възрастните хора се запознават с основните истини на православната вяра, празниците и житията на почитаните светии.

Желанието на възрастните хора в дома да се открие параклис беше осъществено, и те вече ще могат да се молят за здравето на своите деца и внуци и за упокой на починалите си близки хора.

         

 

Нагоре