Ваше Високопреосвещенство,

 Днес – 13 февруари, е Вашият рожден ден. Благоприятен момент за размисъл върху даруваното ни от Бога време, което Вие мъдро изпълвате с неуморен труд в полза на светата Църква и богодаруваната Ви Варненска и Великопреславска епархия, помнейки свидетелството на свети апостол Павел: “На ония, които любят Бога и са призвани по Негова воля, всичко съдейства към добро” (Рим. 8:28).

 Видна е Вашата архипастирска любов, която полагате за увеличаване на Божията слава, защото „истинският боголюбец – казва свети Тихон Задонски – навсякъде и във всички случаи и дела търси слава и чест за своя Създател; с готовност отдава званието си за слава и чест на Божието име; и ако е началник, старае се по всякакъв начин да изкоренява у подчинените си пороци и грехове, с които се похулва Божието име“.

 От името на Епархийския съвет, клира, монашеството и служителите при Варненска и Великопреславска света митрополия честитим Вашия рожден ден! Приемете нашия синовен и всесърдечен поздрав по случай личния Ви празник. Нека и занапред Господ да Ви дарува крепко здраве, бодрост на духа и търпение, като имате за верен ориентир думите Му: “Ако спазите Моите заповеди, ще пребъдете в любовта Ми” (Йоан. 15:10)!

На многая и благая лета, Високопреосвещени Владико!

         

 

Нагоре