В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, Духовно-просветен център “Св. Архангел Михаил” във Варна ви кани на поредица от срещи, посветени на празника, обединени под надслова “Будителски слова”. Тази година своите слова по темата за будителството от миналото до днес ще споделят трима духовници. Началният час е 18:00, място – ул. “27 юли”, № 9, темите и гостите – както следва:

 На 1 ноември гост на “Будителски слова” ще бъде йеромонах Пимен, игумен на Германския манастир “Св. Йоан Рилски”. Темата на неговата беседа е: “Началото на Българското възраждане и св. Пимен Зографски”.

 На 2 ноември ще чуем словото на иконом Василий Шаган, предстоятел на храм “Св. Николай Чудотворец” във Варна. Тема: “Поляризация в пространството на християнския живот – причини и следствия”.

 На 3 ноември срещата ще бъде с иконом Георгий Стоименов, предстоятел на храм “Св. Архангел Михаил” във Варна. Той ще говори по темата: “Будителството днес”.

 Защо е важно да помним, че християнството е в основата на българската духовност и култура? Какво е да си християнин, и какво означава да живееш като Този, в Когото вярваш? Как Църквата ни обединява в любовта помежду ни, и как едно общество деградира и се разяжда отвътре? Какво значи да си събуден и кой ни приспива, защо и по какъв начин го прави? Отговори на тези въпроси очакваме да намерим на предстоящите срещи в Духовно-просветния център. Заповядайте!

Събитието се осъществява с благоволението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и със съдействието на Община Варна.

         

 

Нагоре