На 10 юли 2023 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи благодарствен молебен и освети модерния машинен парк на дружество “АГРИ.СС” ЕООД.

 Повод за събитието е тържественото отбелязване на 30-годишнината от създаването на дружеството, намиращо се в град Генерал Тошево, Добричка духовна околия.

 Архиереят беше посрещнат топло в землището на село Рогозина от управителя г-н Стелиян Стоянов. Заедно с Негово Високопреосвещенство съслужиха иконом Стефан Николов, председател на Митрополитския катедрален храм “Успение Богородично” и свещеник Любомир Георгиев.

 Митрополит Йоан поздрави ръководството и служителите на дружеството, благопожелавайки им здраве и сили. Той поднесе на г-н Стоянов икона с изображението на Господ Иисус Христос за благословение и преуспяване в извършването на всяко добро начинание.

 Архиереят отбеляза в словото си, че освен неспирен труд е важно и да се отправят молитви към Бога, с упование и надежда за добър успех и развитие на цялата природа.

 Г-н Стоянов благодари на митрополит Йоан за оказаното внимание. Той се обърна и към целия екип на дружеството, отчитайки постигнатото през изминалите 30 години, преодолявайки множество трудности и препятствия.

 Последва разжънване, в което участваха самодейци от читалището в село Спасово, както и фолклорна програма, изпълнена от Представителна танцова студия “Добруджа”.

Изготви: Георги Великов

         

 

Нагоре