Историята за Рождество Христово си е все същата светла и истинна вчера, днес и утре. Винаги е топла, винаги докосваща, винаги променяща към добро.

 В новия брой на списание „Камбанка“ разказвачът ни среща с пастирчето Данил и заедно с него ни води отново към Чудото на Христовото Раждане. Децата могат да прочетат за Рождественската „алилооба” в Грузия, за червените обитатели на Австралийския остров Рождество, да научат молитвата на митаря и да се замислят над това какво е да си християнин.

 Рубриката „Жития на светиите“ ги запознава с преподобния Серафим Саровски, със силната му вяра и любов в Христос и Божията Майка, с неуморната му чиста молитва и с чудесата по пътя му.

 За живота на писателя Йордан Йовков разказва рубриката „Светли имена“. Публикуван е и Йовковият разказ „Българка“.

 Историята за познатите следи, притчата „Така да бъде“, библейският разказ за пророк Йеремия, топлите писма на императрица Александра и дъщеря ѝ Татяна, милите разказчета, предвидени за най-малките носят своите светли, мъдри и добри послания към децата.

 Още много интересни и любопитни материали е събрал на страниците си новият брой на списание „Камбанка“. Побързайте да го разгърнете!

         

 

Нагоре