На 29 октомври (събота) 2022 г. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан, ще се проведе обучение на педагогически специалисти по обучителна програма на тема: „Религия и ценности“. Обучението се организира от Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В обучението ще се включат 30 учители, преподаващи в СИП „Християнство-православие“, и преподаватели в неделни училища от Варна и епархията.

 По време на обучението ще бъдат представени новите учебници по религия – християнство-православие от 1 до 12 клас, подготвени от Светия Синод и одобрени от МОН. Лектори ще бъдат: професор д-р Магдалена Легкоступ – методик и автор, доцент д-р Мариян Стоядинов – главен редактор и автор, и доцент д-р Свилен Тутеков – автор.

 Програмата е с продължителност 16 академични часа: 8 ч. присъствени и 8 ч. дистанционно обучение. След успешно завършване на обучението на педагогическите специалисти ще се издаде удостоверение за проведено обучение и ще получат 1 квалификационен кредит.

 Обучението се организира с подкрепата на Регионалното управление на образованието – Варна.

Място на провеждане на обучението:

 гр. Варна, ул. „27 юли”, № 9

 Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“

Време на провеждане:

 29 октомври 2022, от 9:00 до 18:00 часа

Програма на обучението: (в прикачения към писмото файл)

         

 

Нагоре