На 24 август 2022 г. в Митрополитската катедрала "Успение Богородично" – Варна, ще бъде посрещната частица от мощите на свети Лука, архиепископ Кримски и Симферополски. Тя ще бъде донесена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

 Честните мощи на свети Лука Симферополски пристигнаха в Неврокопска епархия на 16 август 2022 г., по молба на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и с благословението на Негово Високопреосвещенство Арголидския митрополит Нектарий, Еладска православна църква. Самият Архиерей придружи честните мощи на светеца и стана свидетел на голямата почит към дивния лечител в България, което даде повод на Негово Високопреосвещенство да даде своето благословение те да останат в страната ни за поклонение до края на месец август.

 

 С благословението на Негово Високопреосвещенство Арголидския митрополит Нектарий частицата от честните мощи на свети Лука Кримски Чудотворец ще остане за поклонение във Варненска и Великопреславска епархия в периода от 24-ти до 26-ти август 2022 г.

Програма на архиерейските богослужения в Митрополитския катедрален храм "Успение Богородично"

 На 24 август (сряда) от 18:00 ч. ще бъде отслужена тържествена Вечерня.

 На 25 август (четвъртък) от 9:00 ч. ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия от Техни Високопреосвещенства Неврокопския митрополит Серафим и Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

         

 

Нагоре