С прискърбие съобщаваме, че на 23 юли 2022 г. се престави в Господа Негово Всеблагоговейнство протойерей Иван Мичев Мичев от град Девня.

 Отец Иван е роден на 20 януари 1957 година в град Кубрат. Ръкоположен е за дякон на 24 декември 1981 г., а ден по-късно - на празника Рождество Христово - за свещеник от Негово Високопреосвещенство приснопаметния Варненски и Преславски митрополит Йосиф.

 В дългогодишната си духовна дейност протойерей Иван обгрижва енориите и е председател на църковните настоятелства при храм „Св. Николай“ и храм „Св. Св. Кирил и Методий“, кв. „Повеляново“ в град Девня, както и в селата Кипра, Падина, Тръстиково, Синдел и Неофит Рилски, намиращи се в Провадийска духовна околия.

 Поради влошаване на здравословното му състояние е освободен от председателските си задължения на 2 юли 2019 г. и продължава служението си като енорийски свещеник до есента на 2021 г., когато, поради навършена възраст и трудов стаж, е причислен към празничните свещенослужители от Прoвaдийска духовна околия и пребивава като такъв до упокоението му.

 Опелото на покойния отец Иван ще се извърши на 24 юли - 6 Неделя след Петдесетница - от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение с духовници от епархията в храм „Св. Николай“, град Девня от 15:00 часа.

 Канцеларията на Варненска и Великопреславска света митрополия изказва искрени съболезнования на близките и роднините на протойерей Иван Мичев. Вечна и блажена да бъде паметта му! Бог да го прости и упокои! Амин!

         

 

Нагоре