Идеята за събиране на средства и създаване на фонд за строеж на нов храм в Суворово е възникнала още през месец юни 1903 г. Две години по-късно е избрана комисия, която е одобрена от Варненския и Преславски митрополит Симеон. Църковното настоятелство купува имот за построяване на храм през 1908 г. Идеята за построяването на голям храм е възобновена през 1923 г., след войните и заселването на голям брой българи в Суворово.

 Планът за строежа е изработен от архитект К. Райчев от гр. Шумен през 1923 г. и е одобрен през същата година. През лятото на 1925 г. се полагат основите на храма. Паметните плочи в притвора на храма свидетелстват, че строежът продължава в периода 1925-1929 г. Инициатор за изграждането му е протоиерей Димитър Попсавов.

 Варненският и Преславски митрополит Симеон освещава новопостроения храм „Възнесение Господне“ на 17 май 1934 г. Църквата е ремонтирана през 1995 г.

 През 2015 г. е направен основен ремонт на храма и са изградени алеи и площад в двора на църквата. С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, след приключване на ремонтните дейности е отслужен чин по обновление на храма. За благолепието му в наши дни допринасят запазените старинни икони.

         

 

Нагоре