Храм „Възнесение Господне“ е построен през 1829 г. Това се свидетелства от надписа над южната входна врата. На това място е имало малка, вкопана в земята църква, от която са запазени икони на „Св. Николай“ от 1815 г., „Св. Мина“ и други.

 Черквата и енорията са били посещавани от митрополит Симеон. Неговите поучения са едни от най-ценните за религиозното, духовно и националното възпитание на християните. Тази му просветна дейност е спечелила и допринесла дядо Симеон да бъде обичан от целия български народ, поради и което му е въздигнат паметник в Шумен и Варна.

 Сегашният иконостас в храма е изработен от проф. Тодор Христов. Иконите са дарение от благочестиви християни. Изографисването на храма е извършено от проф. Георги Богданов – специалист по църковна стенопис през 1946 г. Зографията е във византийски стил.

 През 2009 г. е завършен вътрешен ремонт: пълна подмяна на таваните с дървена летвена обшивка, направа и поставяне на обтегачи и други конструктивни решения, тъй като храмът е в свлачищен район.

 През 2009, 2010 и 2011 година е извършена цялостна реставрация и консервация на всички стенописи в храма. През последните години църковният двор е ограден с бетонна ограда и железни парапети.

         

 

Нагоре