На 15 март 2020 г., Втора Неделя на Великия пост - Свети Григорий Палама, от 9:00 ч. ще бъде отслужена Василиева света Литургия в Митрополитския катедрален храм "Успение Богородично".

 Приканват се всички благочестиви християни, жители и гости на град Варна да вземат участие в богослужбата.

 С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан на 13 март 2020 г. (петък) в Катедрален храм "Успение Богородично" ще бъде отслужено малко повечерие с Богородичен канон и втора статия от акатиста на Пресвета Богородица. Съборното богослужение ще започне от 17:00 ч.

 На 28 февруари 2020 г. (петък) от 10:00 ч. ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен в Митрополитския катедрален храм "Успение Богородично" - Варна по случай 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия.

 На основание решението на Светия Синод в пълен състав от заседанието му на 20 януари 2020 г. и с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в храмовете на епархията ще бъде отслужен благодарствен молебен, придружен с празничен камбанен звън, като в края на молебена ще бъде прочетено Патриаршеско и Синодално послание по повод бележитата годишнина.

 Приканват се всички благочестиви християни, жители и гости на град Варна да вземат участие в празничната богослужба.

 На 9 февруари 2020 г. се изпълват 180 години от рождението на Варненския и Преславски митрополит Симеон. По този повод Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи света Литургия за упокоение душата на блаженопочиналия митрополит Симеон. След края на богослужението ще бъде поднесен венец пред паметник на митрополита в Морската градина.

25 декември (сряда) 2019 г. - Архиерейска света Литургия в Катедрален храм "Успение Богородично" - град Варна, с начален час 9:30 часа;

26 декември (четвъртък) 2019 г. - Архиерейска света Литургия в храм "Свети апостоли Петър и Павел" - град Велики Преслав, с начален час 9:30 часа;

1 януари (сряда) 2020 г. - Архиерейска света Литургия в храм "Св. вмчк Георги" - град Добрич, с начален час 10:00 часа.

         

 

Нагоре