На 20 декември 2018 г., Игнажден, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан посети Дневен център "Ривиера", намиращ се в Приморския парк, в близост до Делфинариума. Центърът предлага дневна грижа за възрастни лица с интелектуални затруднения. Заедно с Архиерея бе г-н Георги Манолов от Духовно-просветния център "Свети Архангел Михаил".

 Митрополит Йоан бе посрещнат в топла атмосфера, изпълнена с празнично настроение и подготовка за предстоящите Рождественски и Новогодишни празници. Всички обгрижвани в центъра изпяха песента "Тиха нощ, свята нощ" и песнопението "Богородице Дево". Митрополит Йоан поздрави всички с празника, посветен на свети свещеномъченик Игнатий Богоносец. Той разказа основни моменти от живота на раннохристиянския светец и голямата почит към него, която имат православните християни дори и днес. Негово Високопреосвещенство отговори и на въпроса защо на Йордановден се хвърля кръстът в морето и каква е символиката на празника. Малко след това, на всеки бе раздаден подарък.

 Г-жа Надя Вълкова, председател на организацията Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения, г-жа Мария Чанкова, директор на ДЦ "Ривиера" и на Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с интелектуални затруднения "Чайка" и г-жа Росица Проданова разведоха митрополит Йоан в дневния център и го запозаха с дейността му.

Изготвил: Георги Великов

         

 

Нагоре